Kõpu testvértelepülés támogató nyilatkozata

Elhelyezkedésében, a foglalkoztatottak számában, valamint kulturális és építészeti örökségében a Viljandi megyei Kõpu és Iszkaszentgyörgy nagyon hasonlatos egymáshoz.

Az észt nyelv és irodalom több meghatározó alakja is Kõpuban nőtt fel, úgy mint Villem Reiman, Oskar Loorits és Artur Ekbaum.

Kõpu és Iszkaszentgyörgy között 2012 nyarán kezdődött meg az együttműködés.

Az olyan témák, mint a közös kulturális és ifjúsági rendezvények és az épített örökség megőrzése és védelme összekötik polgárainkat. Településeink együttműködésének köszönhetően több nemzetközi konferenciára is sor került már Kõpuban és Iszkaszentgyörgyön egyaránt.

A hivatalos megállapodás aláírására a két falu együttműködéséről 2015 áprilisában került sor. A megegyezés eredményeként kinyilvánítottuk törekvésünket a kölcsönös együttműködésre és támogatásra, közös jövőbeli programok megvalósítására.

Amennyiben 2016-ban Iszkaszentgyörgy lesz a Finnugor Kulturális Főváros, úgy Kõpu biztosítja támogatásáról és hozzájárulásáról a programok szervezésében.

Készen állunk közös konferenciát szervezni a finnugor kultúra és Iszkaszentgyörgy bemutatásáról Észtországban és egy delegáció keretében Iszkaszentgyörgyre látogatni 2016 júliusában.

Iszkaszentgyörgy, mint együttműködési partnerünk és a finnugor nyelvi közösségben betöltött helye okán megjelenési lehetőséget kap honlapjainkon és a Facebookon egyaránt.

Kõpu település nevében: Tõnu Kiviloo, Kõpu polgármestere

Two Standing Affectionately Against House

Two Standing Affectionately Against House

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s